Coduri puțin cunoscute în jurul nostru

În lumea de astăzi, utilizarea codurilor secrete poate părea ceva depășit, dar, în realitate, ele sunt încă foarte prezente în viața de zi cu zi. Acestea sunt folosite de guverne și organizații pentru a proteja informațiile sensibile și pentru a păstra confidențialitatea comunicărilor. Iată câteva dintre codurile secrete cele mi comune.

Inspectorul Sands
„Inspectorul Sands” este o persoană fictivă folosită de transportul public britanic pentru a alerta personalul cu privire la o potențială amenințare cu bombă. De exemplu, ei pot spune „Inspectorul Sands, vă rugăm să vă prezentați la sala de operație”.

437737 Cod
437737 înseamnă Herpes în întâlnirile online. Dacă o persoană pune acel număr în profilul său înseamnă că are herpes și vrea să anunțe oamenii fără să se jeneze.

Treasured Guests – Oaspeți prețuiți
În parcurile Disney, vizitatorii nepoliticoși sunt numiți „oaspeți prețuiți” de către membrii personalului, iar vărsăturile se
numesc „Protein Spill”. Copiii care fac pipi în piscină se numesc „Cod Winnie” iar când oaspetele a răspândit ilegal cenușă, codul folosit de personal „White Powder Alert”.

Jim Wilson
American Airlines transportă în mod obișnuit cadavre în magazia unui avion. Fiecare corp este denumit „Jim Wilson” de către echipajul de zbor.

Ask for Angela – Întrebați de Angela
„Ask for Angela” este numele unei campanii din Anglia care a început în 2016. Este folosit de baruri și alte locații pentru a proteja oamenii de agresiuni sexuale, folosind acest cuvânt de cod pentru a identifica când sunt în pericol sau sunt într-o situație inconfortabilă. . O persoană care se crede în pericol poate „Întreaba de Angela”, un membru fictiv al personalului. Personalul va ajuta apoi persoana să ajungă acasă în mod discret și în siguranță, fie escortându-l într-o cameră diferită, chemându-l un taxi
și însoțindu-l până la aceasta, fie rugându-i celuilalt membru al părții să părăsească unitatea.

Cod secret Nora
Angajații Sephora folosesc un cuvânt de cod numit „Nora” pentru a identifica potențialii hoți. Acronimul pentru NORA este Need Officer Right Away.

Mr. Johnson este în teatrul numărul trei
Angajații cinematografului pot spune: „Domnul Johnson este în cinematograful numărul trei” pentru a indica faptul că există un incendiu sau fum în acel teatru. Cluburile de noapte și barurile folosesc adesea numele „Mr. Sands”.

Casă în Virginia
EMS (serviciile de urgență) au un cod conform căreia cineva are o „House in Virginia” informează respondenți că pacientul are un risc de patogen transmis prin sânge (cum ar fi HIV+) și că ar putea dori dublă protecție.

10-100 Cod poliție
Dacă auziți un 10-100 la radioul poliției înseamnă că ofițerul este ocupat în baie. 10-200 este codul pentru caca și va fi 10-8 (clear) de îndată ce termină.

Cod inel negru
Orice bărbat sau femeie care poartă un inel negru pe degetul inelar al mâinii dominante înseamnă că se află în „Stil de viață” Swinger. La fel, un fruct Ananas poziționat invers (cu frunzele în jos) în coșul de cumpărături arată că persoana este Swinger și acceptă invitații.

Prietenul lui Bill W.
Dacă vă aflați într-un aeroport și auziți la difuzor pe cineva strigând un „friend of Bill W”. să vină cutare zonă, înseamnă că un alcoolic în curs de recuperare are probleme și au nevoie de un tip de la Alcoolicii Anonimi care să vină să vorbească cu ei, să-i împiedice să recidiveze. „Friend of Bill” este, de asemenea, modul în care membrii AA se identifică reciproc în public.

86’d în restaurante
Dacă vă aflați într-un restaurant și auziți bucătarul spunând „au 86’d de somon”, se referă la momentul în care un element din meniu nu este disponibil, deoarece restaurantul a rămas fără ingredientul respectiv.

Codul taximetriștlor
Mulți șoferi de taxi folosesc coduri radio precum „Există o
scurgere de petrol la…” sau „Cutii de carton întinse pe
drum…”, pentru a avertiza alți șoferi cu privire la o unitate
de detectare a vitezei poliției. Există și alte coduri pentru
a le spune celorlalți șoferi că o stație de taxi populară este
goală (sau plină) sau pentru a avertiza când clienții beți
sau neplăcuți încearcă să cheme un taxi. „Există un
număr opt la gară”, însemna să ai grijă de un client poate
să vă vomite în taxi.

Niagara, Niagara, Niagara
Pe o navă de croazieră, dacă auzi un anunț pentru echipaj cu codul „Niagara, Niagara, Niagara”, urmat de o locație,
înseamnă că există o situație de inundație pe navă.

Boala Koch
Un medic se poate referi la un caz suspect de tuberculoză drept „boala Koch” pentru a evita alarmarea pacienților.

Operation Bright Star
Pe navele de croazieră, un anunț al echipajului care solicită „Operation Bright Star” denotă o urgență medicală gravă care necesită atenție imediată, în timp ce „Operation Rising Star” înseamnă că un pasager a decedat.

Cod Etichetei de plastic al pachetului de pâine
Culoarea etichetei de pe punga de pâine indică în ce zi a săptămânii a fost făcută pâinea respectivă. Acest lucru face ca magazinele alimentare să identifice cu ușurință pâinea îmbătrânită pe rafturi. Luni – albastru, marți – verde, joi – roșu, vineri – alb, sâmbătă – galben, duminica și miercurea nu se fabrică pâine proaspătă.

Doctor Brown
Unele spitale din SUA, folosesc „Doctor Brown” drept cod pentru a proteja medicii și asistentele, alertându-i despre
pacienți violenți în apropiere. Chemarea „Doctor Brown” va trimite automat pentru securitate să le vină în ajutor.
Expresia exactă folosită poate varia, „Cod Silver” poate indica faptul că atacatorul este înarmat.

Cod de verificare a timpului
Dacă auziți o verificare a timpului anunțată printr-un difuzor dintr-un magazin (poate suna ca „Verificarea timpului, ora
este 1:30”) înseamnă că există o amenințare cu bombă.

Mr. Gallagher
În spitale și unități medicale, este chemare să se investigheze un potențial incendiu înainte de a suna la pompieri. Întrucât
nu pot anunța prin sistemul PA că alarma de incendiu se declanșează, îl dau pe domnul Gallagher într-o locație.

„Aduce trandafiri”
În reclamele de întâlniri online, dacă fata menționează să aduci trandafiri, este cod pentru bani și înseamnă că este o prostituată.

FLYNET
Orice aeronavă din SUA care folosește numele de cod „FLYNET” indică faptul că transportă o echipă de urgență nucleară sau o echipă de control al dezastrelor la locul unui accident nuclear potențial sau real sau al unui accident cu agenți chimici sau materiale periculoase.

Code Pink – Cod roz
Code Pink în unele spitale poate însemna un copil dispărut și inițierea unui răspuns al întregului personal.

Cod 7500
“7500!” Nu vrei niciodată ca pilotul spune sau semnalizează acest număr. Înseamnă că avionul a fost deturnat. Deoarece
semnificația acestui cod a devenit destul de răspândită, multe companii aeriene au instalat un buton sau alt dispozitiv în cabina de pilotaj care comută în tăcere transponderul avionului la 7500.

Code White
Cod Alb în interiorul unui Walmart indică un accident sau incident care necesită atenție. Odată ce este făcut un anunț „Cod White”, un manager Walmart se grăbește în zona sau departamentul în care a apărut problema.

Cod Adam
„Code Adam”, este folosit de la mai mulți retaileri americani care este activat în cazul dispariției unui copil. Este numit după Adam Walsh (care a fost ucis), fiul lui John Walsh, fosta gazdă a filmului America’s Most Wanted.

Dr. Strong
Spitalele pot face un anunț care solicită „Domnul [sau Dr.] Strong”, pentru a alerta că un pacient sau un vizitator dintr-o locație stabilită are nevoie de reținere fizică.

Cod motociclist
Când un motociclist își bate cu mâna casca, înseamnă că sunt polițiști în față.

Cod de identificare a printerului
Printerele imprimă un cod secret invizibil numit Cod de identificare a mașinii pe fiecare pagină pe care o imprimați, pentru ca legislatorii să urmărească data, ora și numărul de serie al imprimantei folosite.

Codul secret al Violetelor
Violetele reprezintă un cod secret între lesbiene, identificându-le între semenii heterosexuali, în realitate și în filme. Tradiția provine din poezia lui Safo în anul 600 î.Hr.

Cod secret al necrologurilor
Necrologurile au folosit de mult un cod secret, o prescurtare pentru a masca cauzele decesului pe care supraviețuitorii le-au găsit jenante. Când HIV/SIDA a început să pretindă vieți în anii 1980, se spunea că bărbații tineri au cedat pur și simplu „pneumoniei”. Există, de asemenea, un cod pentru bărbații gay care spune că sunt „necăsătoriți” sau „burlac confirmat”. Codurile „a murit acasă” sau „a murit brusc” sau pur și simplu „a decedat” apar atunci când există o supradoză de droguri sau o sinucidere.

Codurile poștale ale lampilor din Manhattan
Stâlpii de iluminat din Central Park din Manhattan au coduri secrete pe bază, astfel încât să nu te pierzi. Luminile stradale mai noi au un cod care este similar cu C8202. C înseamnă unitatea centrală (W și E înseamnă vest sau, respectiv, est). 82 adică cea mai apropiată stradă este 82 st. Și ultimele 2 numere înseamnă polul din acea zonă, așa cum corespunde unei hărți.

Prietenul lui Dorothy
„Prietenul lui Dorothy” a fost un cod popular în anii 80, pe care bărbații gay îl foloseau pentru a se identifica în secret. Ofițerii cu grad mare din Navy au crezut că există de fapt o femeie pe nume Dorothy în centrul unui grup masiv de militari homosexuali, așa că au lansat o vânătoare enormă și inutilă împotriva invizibilei Dorothy.

Coduri cisterne
Camioanele-cisternă care transportă mărfuri periculoase sunt etichetate cu numere ONU. Există o mulțime de aceste numere, dar cele utile sunt acestea. 1202 înseamnă motorină, 1203 este pentru benzină, 1075 este pentru propan, 1267 este pentru brut, 1993 este pentru orice inflamabil.

Codul secret al vagabondului
Vagabonzi și oamenii homeless folosesc Codul Hobo, care a fost elaborat la o Convenție Hobo din 1889 din St. Louis pentru a ajuta alți hobo și, de asemenea, pentru a-i avertiza asupra pericolelor din zonă. De exemplu, simbolul lor pentru „doamnă bună” este o pisică.

Cod Culoare Batista
Codul batistei era comun în rândul bărbaților homosexuali care căutau sex ocazional și pentru BDSM în anii 1970.
Culoarea bandanei și în ce buzunar este afișat indică tipul de sex pe care îl caută.

sursa: factrepublic.com